leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke clown plaatjes

Een clown is een persoon die verkleed en geschminkt is. Met grappen en grollen vermaken ze het publiek in een circus tussen twee circusacts door. Bij de clowns die in een circus werken is vaak een serieuze clown, een muzikale clown en wat domme clown die regelmatig over zijn veel te grote schoenen struikelt. Er zijn ook clowns die je kunt huren voor een kinderfeestje of evenement. Met een kinderprogramma vermaken ze de aanwezige kinderen.

Coulrofobie, angst voor clowns

Komt meer voor bij vrouwen dan mannen. Mensen die dit ontwikkelen kunnen niet eenvoudig beredeneren waarom ze die angst hebben. Misschien is dit deels een verklaring. IT is het boek van schrijver Stephen King. Het horrorboek werd in 1986 uitgebracht. Er zijn meerdere films gemaakt met dit verhaal als basis. Het gaat over een angstaanjagende horror clown die kinderen vermoord. Deze wereldberoemde film verklaart misschien waarom we nu horror clowns met Halloween zien. Daarnaast zijn er ook personen die rond Halloween, in de maand Oktober, erg veel lol hebben als ze verkleed als horror clown andere mensen de stuipen op het lijf kunnen jagen. Omdat dit steeds meer gebeurt maakt de politie hier ook steeds meer werk van, een grapje is leuk maar dit soort grapjes niet. Een clown moet leuk blijven, voor kleine kinderen en volwassenen.

Bekende nederlandse clowns

In Nederland zijn Pipo de clown, Bassie en Flappie de bekendste clowns die we vooral kennen van tvseries en stripverhalen.

 • Pipo de clown, zijn vrouw Mammaloe en hun dochter Petra wonen in een woonwagen. Hun ezel Nononono trekt de woonwagen. Verder spelen ook de indiaan Klukkluk, de circusdirecteur Dikke Deur, de boeven Snuf en Snuitje, Mik, Plom, de zus van Pipo en de zigeuner Felicio een rol in de avonturen die Pipo de clown beleeft. Bij kinderseries is herkenbaarheid belangrijk, dit is ook te zien bij uitspraken die de karakters uit de serie vaak doen. Pipo de clown zegt vaak: "Sapperdeflap!" en "Hup, Nononono, vooruit met de voetjes" als de woonwagen waar ze in wonen weer gaat rijden. Als de dagelijkse aflevering op tv stopte dan zei Pipo altijd: "Dag vogels, dag bloemen, dag lieve kinderen". Ook de indiaan Klukkluk gebruikt vaak dezelfde uitspraken zoals: "Floepens, mis!", Boterham met pindakaas en "Ossie Possie".

 • Clown Bassie beleeft allemaal avonturen met zijn broer Adriaan de acrobaat. De broers zijn een artiestenduo die al jaren te zien is op tv. Ze hadden ook een eigen circus en doen nog veel meer zoals de verkoop van Bassie en Adriaan spullen en muziek. Het is alles bij elkaar teveel om op te noemen, al met al is het een hele indrukwekkende carriere.

 • Clown Flappie Beleefde zijn avonturen tussen 1950 en 1990. Er kwam ook een boekenserie van de clown, de tekeningen in het eerste boek werden gemaakt door Anton Pieck. Begin jaren 80 van de vorige eeuw kreeg Flappie een eigen tvserie waardoor hij echt bekend werd. Er kwamen drie series die werden opgenomen in de Efteling. Ook clown Flappie heeft een bekende uitspraak: "Zal ik het doen of zal ik het niet doen? Ja, ik doe het."
 • Ballonnenclowns

  Deze clowns kunnen een leuk kinderprogramma verzorgen. Bijvoorbeeld op kinderfeestjes of andere evenementen waar veel kinderen komen. In het programma van een ballonnenclown ligt de nadruk op ballonnen. Met ballonnen maken ze de leukste ballonfiguren. Een ballonnenclown noemen we ook wel ballonartiest.

  Hij was maar een clown

  Is een lied waarvan we de bedenker niet kennen. Het lied is in verschillende talen uitgebracht. In Nederland is het gezongen door Ben Cramer. Het lied gaat over een clown die niet zo'n fijn leven heeft zoals mensen van een clown verwachten.
  clown

  jonglerende clown


  home © plaatjespret.nl - leuke clown plaatjes