leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke cartoons

Een cartoon noemen we ook wel spotprent. Cartoonisten, de tekenaars van deze cartoons, tekenen deze om een actuele gebeurtenis, situatie of een bepaalde persoon op een aandachttrekkende en bespottelijke manier in beeld te brengen. Vandaar de naam spotprent. De cartoons zijn voorzien van een stukje tekst wat over het onderwerp op de cartoon gaat. Cartoons zijn vaak te vinden in tijdschriften en kranten. Cartoonisten kunnen met hun cartoons kritisch zijn, bijvoorbeeld over politiek of andere gebeurtenissen die in Nederland of de wereld plaatsvinden. Daardoor kunnen ook heftige reacties ontstaan vanuit hoeken die de cartoon beledigend vinden. In Nederland bestaat de vrijheid van meningsuiting waardoor het tot op zekere hoogte is toegestaan om je mening te geven. Meningen die discriminerend zijn of als laster worden gezien zijn verboden.

Cartoonist, striptekenaar, illustrator

Zijn allemaal tekenaars, maar verschillend.

  • Een cartoonist tekent cartoons of spotprents, deze kunnen grappig zijn, een mop uitbeelden, of satirisch zijn. Satirisch is op een leuke manier kritiek leveren.

  • Een striptekenaar tekent strips voor stripalbums of stripboeken. Bekende strips zijn o.a. Donald Duck, Suske en Wiske, de Smurfen en Kuifje. In België worden veel bekende strips gemaakt.

  • Een illustrator is een tekenaar die tekenopdrachten ktijgt van een opdrachtgever. Het is dan niet de bedoeling dat de illustrator tekeningen naar volledig eigen inzicht maakt. Deze tekeningen moeten worden gemaakt aan de hand van teksten die van de opdrachtgever worden ontvangen.
  • Anime en manga

    Zijn wereldberoemd en heel herkenbaar aan hun stijl. Ze worden in Japan getekend voor teken- en animatiefilms en stripverhalen. Het woord anime is ontstaan door animation, het Engelse woord voor animatie. Buiten Japan hebben we het over anime als we Japanse animatie- en tekenfilms bedoelen. De Japanse anime en manga zijn goed herkenbaar, er zijn verschillen, maar de herkenbaarheid van de getekende figuurtjes zit vooral in de grote ogen en de grote bos haar.
    cartoons


    home © plaatjespret.nl - leuke cartoons