leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke camera plaatjes

Een camera is een apparaat om mee te fotograferen of filmen. We kunnen camera's verdelen in fotocamera's, filmcamera's en beveiligingscamera's.

Camera's in smartphones

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone, een mobiele telefoon waar we ook mee kunnen fotograferen en filmen. De kwaliteit van de camera's in deze apparaten is steeds beter aan het worden.

Selfies

We maken steeds meer selfies met onze smartphones, dat zijn foto's van jezelf, om anderen te laten zien wat je aan het doen bent of waar je bent. Het wordt ook steeds meer een sport om deze selfies op allerlei sociale media te zetten zoals o.a. Facebook en Instagram om daar zoveel mogelijk volgers te scoren en zoveel mogelijk likes te krijgen. Uiteraard gebruiken bedrijven e.d. deze nieuwe vorm van communicatie ook om reclame te maken.

Professionele fotoreportages

Voor een professionele fotoreportage kun je het beste naar een beroepsfotograaf gaan. Een goede fotograaf maakt mooie trouwfoto's en andere bedenkbare fotoreportages waar je hoge kwaliteit van mag verwachten.

Eastman Kodak

Is een oud en bekend bedrijf met het hoofdkantoor in New York. Dit bedrijf heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de fotografie, in 1881 bracht het de eerste fotocamera uit die iedereen kon gebruiken. Deze eerste fotocamera heette Kodak. Nog steeds heeft Eastman Kodak een grote naam in de foto- en film industrie.

Eastman Kodak mist de digitale slag

Het is jammer maar waar, in 1975 was het bedrijf ook betrokken bij de nieuwe ontwikkeling, de digitale camera. Jammer genoeg wist het bedrijf de nieuwe digitale fotocamera niet goed op de markt te brengen om te kunnen verkopen. Daar profiteerden concurrenten van.

Filmcamera's

Worden vooral gebruikt in de tv- en filmindustrie om tv series en films voor tv en bioscopen te maken. Achter deze camera's staan professionele cameramensen om alles met hoge kwaliteit te kunnen filmen.

Bewakingscamera's

Deze hangen op straat, op hogere plekken aan muren en in winkels, winkelcentra, stadions, bus- en treinstations, vliegvelden, parkeerplaatsen, havens, opslagplaatsen en andere plaatsen die bewaakt moeten worden. Hiermee bewaken politie, beveiligers, winkeliers en bedrijven wat er op die plaatsen gebeurt. Er kunen vechtpartijen, diefstallen en andere zaken die niet zijn toegestaan mee worden gefilmt. De politie probeert dan om de overtreder aan de hand van de camerabeelden van de beveiligingscamera's op te sporen en aan te spreken. Eventueel zal een overtreder gevangen worden gezet, dat ligt aan de overtreding. De rechter zal dan uitspraak doen en bepalen wat de straf gaat worden. Dat kan een geldboete zijn, een aantal werkuren die de overtreder zal moeten uitvoeren of gevangenisstraf.

De oude fotocamera

Was jaren geleden totaal anders dan de moderne digitale fotocamera. In deze apparaten zaten nog filmrolletjes, als deze vol waren dan werden ze naar een speciale fotozaak gebracht, die zorgde voor de ontwikkeling van de foto's die je na een aantal dagen kon ophalen. Bij nog oudere fotocamera's was de manier van fotograferen nog heel anders, een enkele foto maken was toen een hele klus. Om foto's te ontwikkelen heb je een doka nodig, in de wereld van de fotografie is dat de afkorting van donkere kamer. Bij het ontwikkelen moet de ruimte donker zijn zodat een fotograaf de gemaakte foto's kan ontwikkelen met speciale apparatuur.
camera

fotograaf


home © plaatjespret.nl - leuke camera plaatjes