leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke bussen plaatjes

Een bus is een voertuig met een motor. Er zijn allerlei soorten bussen, voor materiaal te vervoeren maar ook om mensen te vervoeren. Een chauffeur mag een bus besturen maar heeft hier wel een rijbewijs voor nodig. Welk soort rijbewijs is afhankelijk van de grootte van de bus.

 • Chauffeurs van grote bussen moeten rijbewijs D hebben, daarvoor moeten ze eerst rijbewijs B halen.

 • Chauffeurs van kleine bussen waar maximaal 16 personen in kunnen moeten rijbewijs D1 hebben. Ook zij moeten eerst rijbewijs B halen.
 • Volkswagen bus

  De bussen van het Duitse automerk Volkswagen worden veel verkocht. Er zijn verschillende modellen die geschikt zijn voor bedrijven, voor het vervoer van goederen of andere vracht. Daarnaast zijn er ook bussen voor personenvervoer. Het model van het retro volkswagen busje wat in de jaren 60 van de vorige eeuw reed is weer erg populair.

  Busmaatschappijen en aanbestedingen

  Busmaatschappijen zorgen voor het openbaar vervoer in steden en regio's. Ze hebben echter geen zekerheid of ze dit altijd mogen doen. Periodiek hebben gemeenten en provincies aanbestedingen. Meer busmaatschappijen kunnen meedoen met zo'n aanbesteding. Dan wordt gekeken naar de geleverde kwaliteit van het vervoer en naar de prijs die busmaatschappijen vragen. Is dit goed dan volgt een gunning en krijgt de gekozen busmaatschappij het werk voor een bepaalde periode waarna een volgende aanbesteding volgt.

  Aanbestedingen en stakingen

  Je kunt je afvragen of dit soort aanbestedingen niet kunnen zorgen voor financiele gevolgen bij de busmaatschappijen. Natuurlijk willen busmaatschappijen werk en zullen ze een scherpe prijs aanbieden bij een aanbesteding. Hierdoor kan binnen een busmaatschappij een bepaalde financiele krapte ontstaan. Dit kan gevolgen hebben als in dienst zijnde chauffeurs om minder werkdruk vragen bij de busmaatschappij waar ze werken. Zo'n vraag kan om verschillende redenen langdurig worden afgewezen. Als onderhandelingen tussen buschauffeurs met behulp van vakbonden en de werkgevende busmaatschappijen niet verder komen kan door buschauffeurs worden besloten om te gaan staken. Zolang als nodig is tot de arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs zijn aangepast om de werkdruk te verminderen. Zo kan er ook worden gestaakt om meer loon te krijgen. Dat dit machtsmiddel moet worden ingezet om de arbeidsvoorwaarden van, in dit geval, regionale buschauffeurs te verbeteren is natuurlijk geen goede ontwikkeling. Mensen die dat openbaar vervoer gebruiken worden door de stakingen getroffen.

  Touringcarbedrijven

  Zijn busmaatschappijen met luxueuze bussen. Voor de mate van luxe zijn vaststaande ANVR busclassificaties, deze Nederlandse organisatie behartigt het belang van ondernemingen die actief zijn in de reiswereld. Voor touringcars worden de classificaties Tourbus, Tourist class, Comfort class en Royal class gebruikt. Bij de bepaling kijkt de ANVR naar de ruimte tussen de stoelen en of de stoelen in verschillende standen kunnen worden gezet. Ook de aanwezigheid van een toilet en koelkast in de touringcar zijn mede waarde bepalend. Touringcars worden gebruikt voor schoolreisjes, dagtochten, stedentrips, compleet verzorgde vakantie rondreizen en reizen vanuit Nederland naar vakantiebestemmingen.
  bus

  retro volkswagen busje

  stadsbus

  touringcar


  home © plaatjespret.nl - leuke bussen plaatjes