leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke briljant plaatjes

  • Een briljant is een diamant die geslepen is volgens het briljantslijpsel. Dit zorgt voor een betere licht- en luisterreflectie. In het verleden werd een ruwe diamant langs de natuurlijke breukvlakken geklooft. Met beitels of wiggen werd3n natuurstenen zoals diamant gebroken. Vanaf het jaar 1350 ging men het puntslijpsel gebruiken, later, in de vijftiende eeuw, ging dit over in tafelslijpsel. Vanaf de zestiende eeuw werd de vorm roosslijpsel toegepast. In 1919 bedacht Marcel Tolkowsky een wiskundige methode om ronde diamanten met 58 facetten te slijpen.
  • Groeibriljant

  • Het woord groeibriljant heeft meerdere betekenissen. Met groeibriljant bedoelen we iemand die veel talent en potentie heeft, oftewel veel (maatschappelijke) groei mogelijkheden heeft. Bij juweliers kunnen ook ringen of andere sieraden met groeibriljanten worden gekocht. Deze kunnen behalve als prachtig cadeau ook gezien worden als een soort spaarsysteem. Een investering voor de toekomst.

  • Bij de aankoop koop je een sieraad met een 'basis' groeibriljant. Na een zelf te bepalen periode 'wissel' je deze in en koop je een iets grotere briljant, hierdoor stijgt de waarde. Dit kun je blijven herhalen, zo loopt de 'groei' door. Het woord groeibriljant wat we gebruiken voor dit soort sieraden wordt alleen gebruikt in de wereld van de juweliers. In woordenboeken vind je alleen de eerste uitleg, een getalenteerd persoon.
  • briljant

    groeibriljant


    home © plaatjespret.nl - leuke briljant plaatjes