leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke bomen plaatjes

Bomen zijn op meerdere manieren belangrijk voor de mens. Daarom zijn hier ook plaatjes van bomen te vinden. Ze zorgen bijvoorbeeld voor zuurstof en hout. Waar veel bomen staan is extra zuurstof. Het hout van bomen gebruiken we voor het maken van meubels en in de bouwwereld bij het bouwen van een huis voor deuren en kozijnen. Daarnaast gebruiken we hout op veel andere manieren, denk bijvoorbeeld aan een houten snijplank of pollepel.

Wat is een boom

Een boom is een plant met een houten 'huid' die we boomschors noemen. Bomen staan overeind en zijn ook sterk. Door de wortels van de boom die in de grond zitten kan de boom goed overeind blijven staan, zelfs als het hard waait. Bomen groeien overal ter wereld en passen zich aan het klimaat aan. Ze kunnen behalve heel groot ook oud worden. Er zijn soorten die meer dan 1000 jaar kunnen worden. Bomen zijn ook belangrijk voor dieren. Vogels bouwen er hun nest, eekhoorntjes vinden er voedsel en roofdieren gebruiken bomen als een soort krabpaal om hun nagels scherper te maken. Daarnaast leven er ook veel andere kleine diertjes in bomen.

Boomsoorten

We verdelen bomen vaak in twee soorten, loofbomen en naaldbomen. Loofbomen zijn herkenbaar aan bladeren en naaldbomen aan hun 'naalden' wat eigenlijk ook bladeren zijn maar dan in de vorm van een naald. De naaldbomen zoals dennen en sparren vind je in bossen.
leuke boom plaatjes

dieren in bomen


home © plaatjespret.nl - leuke bomen plaatjes