leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke bijen plaatjes

Bijen zijn insecten en herkenbaar aan hun gele en zwarte strepen. We kunnen de bijen verdelen in 3 soorten, de koningin, de dar, dat is het mannetje, en de werksters. Een hommel is ook een bij. Bijen maken honing en bijenwas.

Zomerse drukte

In de zomer heeft de koningin het erg druk met het leggen van eitjes. We hebben het dan niet over een paar eitjes maar 1500 tot 2000 eitjes per dag. Na 3 dagen komen deze eitjes uit en worden er larfjes geboren. Deze larfjes zijn kleine veelvraatjes, ze eten veel waardoor ze na 21 dagen uitgroeien tot bijen.

Harde werksters

Het leven van werksters is niet makkelijk. Als ze geboren worden is er geen tijd om baby te zijn, ze moeteh gelijk keihard aan het werk. Ze bouwen als echte bouwvakkers een bijenkorf vol met kamertjes. Deze moeten natuurlijk ook schoongemaakt worden, een echte klus voor de werksters. Als ze ouder worden dan gaan ze de koningin eten geven, de werksters worden voedsters. Om zich niet te vervelen gaan ze daarna kamers van bijenwas bouwen. Daarna, als de werksters nog iets ouder zijn geworden, gaan ze in de beveiliging. Dan gaan ze de bijenkorf bewaken, bijen uit een andere bijen familie worden niet toegelaten.

Vrouwtjes bijen kunnen veel

Behalve hard werken kunnen ze ook ventilator zijn. ja, je leest het goed, ventilator! In de zomer wapperen ze met hun vleugeltjes om de temperatuur in de korf aangenaam te houden.

Na het harde werken

Na een leventje vol keihard werken worden de werksters haalbijen. Voor het eerst mogen ze naar buiten om eten te halen. Helaas kunnen ze niet lang van de buitenlucht genieten want door het harde werken worden de werksters niet ouder dan 30 tot 45 dagen.
bijen

bij op zonnebloem

honingraat met honing


home © plaatjespret.nl - leuke bijen plaatjes