leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke benzinepomp plaatjes

Een benzinepomp is onderdeel van een tankstation die we ook wel benzinestation of pompstation noemen. Hier kunnen bestuurders van auto's, motoren, scooters en bromfietsen brandstof tanken. Deze brandstof is benzine, diesel en autogas. De laatste jaren komen er steeds meer tankstations voor waterstofgas, biobrandstof, aardgas en biogas, de nieuwe brandstoffen voor gemotoriseerde voertuigen. Voertuigen met een motor hebben brandstof nodig anders kunnen ze niet rijden.

Oplaadpunten

Steeds meer mensen hebben een electrische auto, deze heeft een accu en kan alleen rijden op electriciteit. De tankstations waar deze auto's kunnen worden opgeladen heten oplaadpunten.

De geschiedenis van het tankstation

Vroeger waren er geen tankstations maar dat veranderde toen de vrouw van Carl Benz, de uitvinder van de auto, tijdens een autotocht onderweg zonder brandstof kwam te zitten. De auto werd toen nog gezien als een duivelse machine. De autorit die zij maakte was met een proefmodel van Carl Benz. Om brandstof te krijgen ging ze naar een apotheek. Na een lang gesprek kocht ze daar de hele voorraad ligroïne en kon ze verder met de autorit. Daarna gingen steeds meer mensen autorijden en gingen bedrijven blikken benzine verkopen. Veel mensen bezoeken deze apotheek om het eerste tankstation ter wereld te bekijken. Het aantal auto's groeide steeds verder en vanaf 1920 groeide het aantal tankstations in Nederland mee. De eerste benzinepomp was van Shell. Na de tweede wereldoorlog kwamen er steeds meer snelwegen in Nederland. Vanwege die groei kwamen ook daar steeds meer tankstations om benzine te tanken.
benzinepomp
home © plaatjespret.nl - leuke benzinepomp plaatjes