leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke belle en het beest plaatjes

Belle is een mooi meisje wat samen met haar vader Maurice op het Franse platteland in een klein dorpje woont. Belle leest graag en Maurice is uitvinder.

Vreemde mensen

De mensen die ook in het dorpje wonen vinden Belle en Maurice maar vreemde mensen omdat Belle veel leest en Maurice vreemde uitvindingen maakt.

De prins, de tovenares en de betovering

In de buurt van het dorpje staat een kasteel waar een prins en zijn personeel wonen. Eén van de personeelsleden heeft een 6-jarig zoontje die ook in het kasteel woont. Op een koude winterdag klopt een tovernares als oud vrouwtje bij het kasteel aan. Ze vraagt de prins of ze in het kasteel mag blijven slapen. Dat mag ze niet van de prins. Dit maakt de tovernares zo boos dat ze de prins gaat veranderen in een beest. Ook het personeel en het jongetje vallen onder de betovering.

Lumière, Pendule, Plumeau, Barstje en mevrouw Tuit

Ook het personeel ziet er, net als de prins, door de betovering heel anders uit. Lumiere, het Franse woord voor licht, is een kaarsenkandelaar, hij heeft altijd een brandende kaars op zijn hoofd staan. Mevrouw Tuit is de naam van de theepot, Barstje is de naam van haar 6-jarige zoontje die een theekopje is geworden. Pendule is de naam van een personeelslid die een oude klok is geworden. En Plumeau is de naam van nog een personeelslid die plumeau is geworden, dat is het Franse woord voor een zachte soort borstel die mensen gebruiken om schoon te maken. Gelukkig houden de omgetoverde personeelsleden wel hun menselijke eigenschappen, ze kunnen denken als mensen, op hun nieuwe manier lopen en praten.

De magische roos

De tovenares heeft een magische roos in het kasteel geplaatst, het beest heeft de bloem in een afgesloten deel van het kasteel gezet. Deze roos staat onder een glazen stolp, een soort glazen deksel. De roos werkt als een klok. Iedere keer valt er een blaadje van de roos op de grond. Tot de prins 21 jaar is heeft hij de tijd om verliefd te worden op een meisje, zij moet ook verliefd op hem zijn maar welk meisje zal verliefd worden op een beest? Als het niet lukt voor het laatste blaadje van de roos valt zal de prins voor altijd een beest blijven.

De gemene Gaston

Gaston woont vlakbij Belle, hij is de knapste man van het dorpje en wil maar één ding, met Belle trouwen. Helaas voor Gaston wil Belle niet met hem trouwen.

Maurice, de vader van Belle verdwaalt

Op een dag wil Maurice met een uitvinding naar een beurs, onderweg verdwaalt hij in een bos en raakt de weg kwijt. Wolven uit het bos vallen hem aan en Maurice vlucht. Hij komt terecht bij het kasteel van het beest. Daar klopt hij aan, de personeelsleden van het beest ontvangen hem vriendelijk maar het beest zelf is niet vriendelijk meer. Hij is boos op alles en iedereen omdat hij geen prins meer is maar een beest. Hij neemt Maurice gevangen.

Belle zoekt haar vader

Omdat Maurice niet terug komt naar huis gaat Belle op zoek naar haar vader. Bij het kasteel weet ze hem te vinden maar het beest laat Maurice niet zomaar vrij. Hij wil de vader vrijlaten als Belle voor altijd in zijn kasteel komt wonen. Belle heeft weinig keus en besluit dat te doen.

Belle haat het beest

Belle heeft behoorlijk wat vrijheid in het kasteel maar mag absoluut niet in het afgesloten deel komen waar de magische roos staat. Het personeel doet er alles aan om Belle en het beest verliefd te laten worden. Het beest nodigt Belle uit om te dineren maar ze weigert, ze wil niets van hem weten.

Belle is nieuwsgierig

Belle weet dat ze niet in het afgesloten deel van het kasteel mag komen, maar zoals meisjes soms kunnen zijn, nieuwsgierig als ze is gaat ze er toch kijken. Dit ziet het beest en hij is er zo kwaad om dat hij Belle uit het kasteel zet. Als ze door het donkere bos terug loopt naar het dorpje waar ze woont vallen wolven haar aan. Het beest heeft spijt gekregen van wat hij heeft gedaan en is Belle achterna gelopen. Net op tijd vecht hij met de wolven en red Belle. Door het gevecht raakt het beest gewond. Belle heeft medelijden met het beest en verzorgt zijn wonden.

Meer gevoel voor elkaar

Het gevoel voor elkaar begint warmer te worden. Het beest weet dat Belle graag leest en geeft haar zijn hele bibliotheek vol boeken. Ze hebben ook een romantisch avondje in het kasteel, samen dansen ze in de balzaal.

Maurice wil zijn dochter bevrijden

Maurice wil de mensen uit het dorp vragen om hem te helpen Belle te bevrijden uit het kasteel van het beest. Maar niemand wil het verhaal van het beest geloven.

De gemene Gaston heeft een plan

Hij blijft proberen om met Belle te trouwen. Hij wil de vader van Belle laten opsluiten en alleen vrijlaten als Belle met hem trouwt. Met dit verhaal wil de vader van Belle naar het kasteel om het aan haar te vertellen. Onderweg raakt hij zo uitgeput, het lukt hem niet om bij het kasteel kan komen.

De toverspiegel

Via een toverspiegel ziet Belle wa er met haar vader aan de hand is. Het beest laat haar vrij om haar vader te helpen. Samen met haar vader en de toverspiegel komt ze in het dorp. Met de toverspiegel wil ze het hele dorp laten zien dat het beest echt bestaat maar dat hij haar heeft vrijgelaten.

De jacht op het beest

Gaston ziet het beeld van het beest als een reden om tegen de mensen uit het dorp te zeggen dat het beest erg gevaarlijk is en gedood moet worden. Ze sluiten Belle en haar vader op en vertrekken richting het kasteel. Gelukkig kan Barstje, het kleine theekopje, ze bevrijden met een uitvinding van Maurice. Maar ze zijn laat als ze ook naar het kasteel gaan, Gaston en de mensen die het beest willen doden zijn daar al. Er breekt een bloederig gevecht uit. Ook tussen Gaston en het beest. Het beest laat Gaston eerst zijn gang gaan omdat hij zijn leven niks meer waard vind. Als het beest Belle ziet wil hij weer vechten, Belle maakt hem gelukkig, zij is het leven waard. Bij het gevecht doet Gaston alsof hij op een gegeven moment dood is. Het beest denkt gewonnen te hebben en draait zich om. Op dat moment steekt Gaston een grote dolk, een soort mes, in de rug van het beest. Het beest draait zich zwaar gewond om en geeft Gaston een enorme klap, deze valt hierdoor de afgrond in.

Het beest lijkt dood te gaan

Als Belle ziet wat Gaston heeft gedaan en dat het beest aan zijn verwondingen kan sterven gaat ze naar het beest en zegt ze eindelijk dat ze van hem houdt. Dat is net op tijd want direct daarna valt het laatste blaadje van de magische roos. Omdat er net op tijd is toegegeven dat er veel liefde is tussen Belle en het beest stopt de betovering van de tovenares ook gelijk. Iedereen ziet elkaar weer veranderen in gewone mensen. Ook het beest is weer een gewone menselijke prins geworden. De steekwond van Gaston, in de rug van het beest, is ook gelijk verdwenen. Wat volgt is de trouwerij. Belle en de prins trouwen met elkaar en leven nog lang en gelukkig.

Belle en het beest geschiedenis

Disney maakte de tekenfilm op basis van het volksverhaal van Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, een Franse schrijfster. In de film zijn enkele punten aangepast. Het duurde voor Disney begrippen lang voordat de film in 1991 als 30e Disneyfilm werd uitgebracht. Disney wilde de film eigenlijk eerder maken in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw maar toen was de filmtechniek niet geschikt. Ook anderen waren bezig met het maken van een Belle en het beest film. Hierdoor zou Disney minder zin hebben gehad in het maken van deze animatiefilm. Dat veranderde na het succes van de kleine zeemeermin film. Disney werd weer enthousiast en maakte de film.

De belle en het beest musical

Van het verhaal is ook een leuke en mooie musical gemaakt. Deze is eens in de zoveel tijd te zien in een theater. Tot nu toe was het iedere keer in het oude Circustheater in Scheveningen. Een leuke locatie dichtbij het strand. De musical wordt iedere keer door heel veel mensen bekeken die het uitstapje dan combineren met een etentje in één van de vele restaurants in Scheveningen. Deze zijn o.a. te vinden op de boulevard. Ook wordt er regelmatig gekozen voor een overnachting in één van de hotels. Vlakbij het Circustheater ligt het beroemde Kurhaus hotel met mooie kamers aan de zeezijde met uitzicht op de boulevard, het strand, de zee en de Scheveningse pier. Ook voor verder vermaak vind je alles in Scheveningen. Grenzend aan de boulevard is een overdekte winkelpromenade. Op de boulevard zijn ook bars te vinden en het Scheveningse casino is nabij. Ook de pier heeft vertier te bieden, net als de zomer- en winterseizoen programma's.
belle en het beest

belle

Maurice, de vader van Belle

beest met vogeltjes

belle op het paard

belle en de betoverde personeelsleden van het beest

plumeau

belle en de prins

strand scheveningen

scheveningse pier


home © plaatjespret.nl - leuke belle en het beest plaatjes