leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke beren plaatjes

Een beer is een zoogdier en heeft zich ontwikkeld van een kleine beer tot wat hij nu is. De grootste beren zijn de ijsbeer en de kodiakbeer. De bruine beer leeft in veel verschillende landen, ook in Europa. Deze beersoort kan 250 kilo zwaar worden en als hij recht overeind gaat staan dan heeft hij een lengte van 2,5 meter. Beren zijn schuw maar kom niet in de buurt van een vrouwtjes beer met jongen, die zijn erg gevaarlijk. Beren kunnen niet goed zien maar dat maken ze goed met hun gehoor en hun reukvermogen, horen en ruiken kunnen ze erg goed.

Wat eten beren

Dat verschilt per soort. Beren kunnen als echte zoetekauw genieten van honing maar ook van vis, fruit, insecten, gras en vlees. Zeehonden moeten uitkijken dat ze geen lekker hapje worden voor de ijsbeer en herten moeten uitkijken voor bruine beren, deze kunnen watertanden van een hapje hert.

Dodelijke beren

Als je in een koud gebied in bergen bent of woont dan is het uitkijken geblazen voor de grote gryzzlebeer. Van zijn favoriete hapje worden we niet vrolijk, hij eet ook mensen!
beer

ijsberen


home © plaatjespret.nl - leuke beren plaatjes