leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke banaan plaatjes

Een banaan is een lange vrucht met een gele schil. Bananen groeien in bananenplanten of bananenbomen. Door de schil van een banaan open te maken kunnen we bananen, als ze rijp zijn, eten. Is de schil van de banaan nog wat groen dan is de banaan nog niet rijp en niet lekker om te eten.

Zijn bananen groente of fruit

Als we bij de bananen uitleg van de tuinbouwkunde kijken dan is de banaan een groente. In de culinaire wereld, culinair is kookkunst, is de banaan een vrucht. Het is volgens de culinaire kenners een vrucht omdat de banaan als lekker tussendoortje tussen twee maaltijden wordt gegeten maar ook als nagerecht van het eten.

Banana split

Een banana split is een smakelijk ijsgerecht met een banaan in de hoofdrol. Bij de bereiding van een originele banana split, volgens Amerikaans recept, snijden we een banaan doormidden en leggen beide helften in een langwerpig schaaltje. Tussen de twee helften leggen we bolletjes vanille-, chocolade- en aardbeienroomijs. Over de verschillende bolletjes ijs gaan verschillende sausjes, aardbeiensaus over het aardbeienijs, chocoladesaus over het chocolade-ijs en ananassaus over het vanille-ijs. Voor de versiering van de banana split worden o.a. gehakte nootjes en slagroom gebruikt.
banaan


home © plaatjespret.nl - leuke banaan plaatjes