leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke ballet plaatjes

Ballet is een dansvorm die vaak in theaters te zien is. Daarom is ballet ook een theatervorm. Bij professioneel ballet zijn choreografie, dat is het opstellen van de dansbewegingen, de mizikale compositie, dat is de muziek waarop het ballet danst en de grafische vormgeving erg belangrijk. Bij de grafische vormgeving gaat het om het juiste decor en de juiste kleding voor de balletdansers.

Bekende balletgezelschappen

In Nederland zijn het Nationaal ballet in Amsterdam en het Scapino ballet Rotterdam in Rotterdam de meest bekende. De gezelschappen treden op in binnen- en buitenland. Het Scapino ballet is het oudste balletgezelschap en de eerste dansgroep ter wereld voor de jeugd. Ook beroemde nederlanders hebben bij het Scapino ballet Rotterdam gedanst, Jan Kooijman, Penny de Jager en de overleden Albert Mol.

Tutu

Balletdansers dragen bij het ballet speciale kleding en schoenen. Bij meisjes en vrouwen die balletdansen is dit een tutu, Een tutu is een strakzittend lijfje voor het bovenlichaam om het figuur van ballerina's te accentueren. Aan het lijfje zit meestal het rokje vast. Ballerina's is de naam voor vrouwen die balletdansen.

Zwanenmeer

Het Zwanenmeer is een wereldberoemd klassiek balletstuk. Het werd voor het eerst gedanst in 1877 door het Bolsjojballet in het Bolsjojtheater in de Russische hoofdstad Moskou. Het is onduidelijk wie de schrijver van het Zwanenmeer is. De muziek van het Zwanenmeer is een compositie van Tsjajkovski. Tsjajkovski was een Russische componist die leefde van 1840 tot 1893. Hij was in de tijd van de hoogromantiek één van de grootste componisten. In deze romantische periode maakten componisten seeds grotere stukken voor de klassieke muziek. Deze stukken waren moeilijker te spelen voor orkesten. Hierdoor gingen de orkesten van toen steeds meer instrumenten gebruiken die eerder niet werden gebruikt.
ballet zwanenmeer

ballerina


home © plaatjespret.nl - leuke ballet plaatjes