leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke atletiek plaatjes

Atletiek is een oude sport waar sporters, die we in dit geval ook atleten noemen, wedstrijden tegen elkaar spelen. Dat kan persoonlijk zijn of in groepsverband. Deze wedstrijden worden gehouden op speciale atletiekbanen van gras, kunststof of sintels of op de weg. Er zijn op professioneel niveau wedstrijden om het Nederlands, Europees, wereld en Olympisch kampioenschap.

De eerste atletiek weedstrijden

Werden gehouden in het oude Griekeland tijdens de klassieke Olympische Spelen. Deze werden, net als nu, om de vier jaar gehouden. De wedstrijden waren anders van vorm en hadden minder onderdelen en spelregels dan nu.

Atletiek onderdelen

De atletiek wedstrijden bestaan uit een aantal onderdelen.

 • Meerkampen, hierbij spelen sporters meerdere soorten sport die onder atletiek vallen. Voor vrouwen is het een zevenkamp, voor mannen een tienkamp. Per onderdeel zijn punten te verdienen, wie na alle onderdelen het hoogste aantal punten heeft is winnaar.

 • Werpsporten, kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren en speerwerpen.

 • Springsporten, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen.

 • De sprintsport heeft korte, midden en lange afstanden en zijn voor mannen en vrouwen verschillend qua afstand. Daarnaast valt ook de hordenloop onder de sprintsport. De hordenloop is een combinatie van sprinten en over hordes springen.

 • Estafettes zijn onderdeel van de sprintsport. Een groepje bestaande uit vier sprinters rent per sprinter een bepaalde afstand en geeft het estafette stokje door aan de volgende klaarstaande sprinter. Zo wordt het stokje vier keer doorgegeven aan de volgende sprinter van de groep, als de laatste sprinter als eerste de eindstreep bereikt heeft de groep gewonnen.

 • Steeple chase is een zwaar onderdeel van de atletiek, 2000 meter voor vrouwen, 3000 meter voor mannen. Onderweg komen de atleten op het parcours houten balken tegen en iedere ronde een waterbak waar ze doorheen moeten. Bij dit onderdeel moet je conditie zoals uithoudingsvermogen en je co√∂rdinatie heel goed zijn.
 • atletiek

  hordenlopen


  home © plaatjespret.nl - leuke atletiek plaatjes