leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke artiest plaatjes

Een artiest is iemand die bezig is om andere mensen te vermaken. De mensen die naar artiesten gaan kijken kunnen volwassenen of kinderen zijn. Artiesten doen dit omdat ze het als hobby leuk vinden of omdat ze het op een professionele manier als werk doen. Podiumartiesten zijn artiesten die in theaters of schouwburgen te zien zijn. Straatartiesten zien we in het openbaar op straten en pleinen.

Zoveel soorten artiesten

  • De betekenis van het woord artiest is zo breed dat we het kunnen zien als een verzamelnaam waar heel veel artiest soorten onder vallen. Musici zijn muzikanten die alleen, in een band of orkest spelen. Vocalisten zijn de zangers en zangeressen die regelmatig optreden met een live solo show, op muziekfestivals, bij diverse zang gerelateerde tv shows of op straat. Amateur- en professionele zangers treden doorgaans op verschillende locaties op. Amateur zangers doen regelmatig mee met een zangconcours, dat is een zangwedstrijd. Dat is ook als als ze lid zijn van een koor. Een koor is een zangclub, een gemengde groep bestaande uit meerdere mannen en vrouwen. Er zijn ook gescheiden koren die alleen uit mannen of vrouwen bestaan, deze heten mannenkoor of vrouwenkoor. Er zijn ook talentenjachten voor zangers. Vocalisten die klassieke muziekstukken zingen zijn geen artiesten. Toneelspelers die toneelstukken spelen zijn wel artiesten, net als acteurs die in bioscoopfilms en tvseries spelen. Ook grafity kunstenaars die muurschilderingen maken kunnen gezien worden als artiesten.

  • Kleinkunstenaars die onder de podiumkunstenaars vallen, kunnen ook zangers zijn. Komedianten die in komische stukken, series en films spelen of met een onemanshow of onewomenshow in een theater, grote evenementen zalen en zelfs stadions het publiek vermaken. Met de woorden onemanshow of onewomenshow worden shows bedoelt waar één man of vrouw optreedt.

  • Het komt ook voor dat komedianten besluiten om samen op te treden. Cabaretiers zijn kleinkunstenaars maar geen artiesten die entertainment shows geven. Deze shows noemen we conferences, gevuld met een mix van komedie, dans, zang en theater. Een conference is verhalend. Er zitten grappen en anekdotes in, korte verhalen over opvallende zaken die aan het publiek worden verteld. Clowns en ballonclowns, die tijdens hun optreden leuke ballonfiguren maken, zijn artiesten. Zij treden op bij evenementen, op straat, bij bedrijfsfeesten, personeelsfeesten,verjaardagen, kinderfeestjes en diverse feestelijke soorten jubilea zoals een arbeidsjubileum of huwelijksjubileum. Natuurlijk zijn clowns ook te vinden in een circus. Waar ook acrobaten en koorddansers als circusartiesten werken.
  • artiest

    grafity kunstenaar is artiest

    circusartiesten


    home © plaatjespret.nl - leuke artiest plaatjes