leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke ananas plaatjes

De ananas is een plant die in de tropen groeit. Oorspronkelijk groeide deze in Bolivia, Brazilië en Paraguay. De ananas werd populairder en daardoor in steeds meer landen geplant en gegeten. In Europa werd de ananas na het jaar 1720 ook in broeikassen gekweekt. Dat de ananas erg populair aan het worden was in Europa werd ook op andere manieren zichtbaar. Kunstenaars gebruikten de afbeelding van een ananas in de kunst en beeldhouwkunst die ze maakten.

Ananas samenstelling en vitaminen

De ananas bestaat uit heel veel besjes die samengroeien. Ook het gewicht en de lengte zijn behoorlijk. Ze kunnen zwaarder dan 4 kilo worden en 30 centimeter lang. Ananas is gezond, er zit veel vitamine E in en koper, mangaan, zink, fosfor, ijzer, jodium, kalium en magnesium. Het vruchtvlees van de ananas proeft heerlijk en varieert van zoet tot zoetzuur, dat hangt af van de soort. Niet dat ananassen echt veel van elkaar verschillen waardoor verschillende soorten bestaan maar er is, volgens de plantkunde, wel variëteit.

Ananas in blik

Omdat de ananas na de oogst niet meer rijpt is het makkelijker om het vruchtvlees in te blikken in conservenblikken. Dit zijn gesloten blikken waar voedsel in zit. In de afgesloten blikken kan geen lucht komen. Als het vruchtvlees is verhit om alle bacterieën te doden kan het worden ingeblikt en afgesloten. Dit verhitten door hoge temperatuur of straling noemen we steriliseren. Is een conservenblik waar voedsel in zit bol van vorm of beschadigd dan moet je het weggooien. Het voedsel in het blik is dan bedorven, eet je het toch dan heb je kans op een voedselvergiftiging.

Ananas als reclamemiddel

T-mobile, de telefoon afdeling van het Duitse: Deutsche Telekom concern maakte slim gebruik van de ananas om reclame te maken. Voor deze reclame op televisie kwam liepen mensen op drukke plekken opvallend rond met een ananas. Daardoor werden mensen die dat zagen nieuwsgierig. Na een tijdje volgde de tv reclame waardoor iedereen gelijk wist waarom die mensen zo rondliepen. Dat noemen we slimme marketing, iets aparts doen om aandacht te trekken voor je bedrijf en producten.
ananas

smakelijke ananas


home © plaatjespret.nl - leuke ananas plaatjes