leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke advocaat plaatjes

Een advocaat is iemand die met veel kennis van wetten anderen helpt bij burgerlijke zaken en strafzaken. Een advocaat doet eerst een studie die jaren duurt en leert veel uit wetboeken. Als de studie klaar is kan een advocaat die we ook raadsman of raadsvrouw noemen gaan werken voor een bedrijf of advocatenkantoor. Er zijn ook advocaten die zelf een advocatenkantoor beginnen. Ze zijn ook bij scheidingen tussen twee mensen betrokken.

Advocaten in de rechtbank

Als een advocaat met een zaak voor een klant bezig is dan is het, na de voorbereiding, in een rechtbank. Hier is één partij of zijn twee partijen betrokken die vaak, maar niet altijd, een eigen advocaat hebben. Soms hebben twee partijen dezelfde advocaat. Partijen kunnen het niet eens zijn met elkaar. Daarom krijgt iedere advocaat de gelegenheid om zijn klant te verdedigen. Eén of meerdere rechters nemen na het horen en het bestuderen van de dossiers van de advocaten en het Openbaar Ministerie een besluit. Bij de aanvang van de rechtzaak staan aanwezigen in de rechtzaal op zodra de rechter binnen komt. De rechter klopt met een hamer als teken dat de rechtzaak sluit. Advocaten en rechters dragen speciale kleding in de rechtbank. In Engeland hebben ze volgens oud gebruik pruiken op.

Hoger beroep

Bij een hogere rechtbank kan bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie een bepaalde straf wensen als er sprake is van een strafbaar crimineel feit. De rechtbank kan daar een straf voor geven in de vorm van werkuren, een geldboete of gevangenisstraf. Als het Openbaar Minsterie het niet eens is met de opgelegde straf kan het in hoger beroep gaan. Dat is het verzoek aan justitie om de zaak nogmaals te bekijken om tot een andere straf te komen die meer in de richting komt van de wens van het Openbaar ministerie.

De weegschaal van justitie

De weegschaal is het symbool voor rechtspraak. De geblinddoekte Vrouwe Justitia heeft een weegschaal in haar ene hand en weegt welke goede en rechtvaardige uitspraak er gedaan moet worden. In haar andere hand heeft ze een zwaard.

Advocaat van de duivel spelen

Is een uitdrukking die we gebruiken als we een mening geven waar we het zelf niet mee eens zijn. We spreken de mening tegen anderen uit om te zien hoe anderen daarop reageren.
advocaat
home © plaatjespret.nl - leuke advocaat plaatjes