leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke aardappel plaatjes

Een aardappel is een plant die onder de grond stengelknollen maakt. Hierin zit zetmeel. Zowel de planten als de stengelknollen heten aardappelen of aardappels. Aardappelen zijn belangrijk voedsel net als rijst, tarwe en mais. Om aardappels te kunnen eten worden ze gekookt maar dat is niet alleen om ze eetbaar te maken. Schadelijke stof die in de aardappelen zit verdwijnt door het koken.

Geschiedenis van de aardappel

De aardappel is door Spaanse ontdekkingreizigers naar Europa gebracht. Monniken lieten de aardappels in hun kloostertuinen groeien. Zo veroverden de aardappels heel Europa. De Europese boeren zagen de aardappels eerst niet zitten omdat de stengels en bessen giftig zijn. Daarom dachten zij dat de stengelknollen ongezond waren. Aardappels waren in het begin vooral voer voor varkens en eten voor arme mensen.

De aardappeleters

Is één van de beroemdste schilderijen van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Hij maakte het schilderij in 1885. Liefhebbers van de schilderijen van Van Gogh kunnen in het van Gogh Museum in Amsterdam genieten van zijn schilderijen en tekeningen. Vincent van Gogh verkocht, toen hij leefde, maar twee schilderijen. Toen hij overleed werden zijn schilderijen eigendom van zijn broer. Zo gingen de schilderijen en persoonlijke bezittingen van Vincent in de loop van de jaren van het ene familielid naar het andere. Tussentijds werden ook nog enkele schilderijen verkocht. In 1960 werd de Vincent van Gogh stichting opgericht. In 1962 verkocht deze stichting de schilderijen van Vincent van Gogh en Paul Gauguin, honderden tekeningen van Vincent en persoonlijke brieven van hem aan de Nederlandse staat. De verkoopprijs was toen 15 miljoen gulden. Bij de verkoop werd een afspraak gemaakt. De schilderijen moesten worden opgehangen in een museum wat aandacht schenkt aan de schilderwerken van Vincent van Gogh. Zo werd het idee voor het Van Gogh Museum geboren. Het museum ging in 1973 open. De schilderijen zijn onderdeel van de rijkscollectie, de kunstcollectie van de Nederlandse staat.
aardappel

stengelknol


home © plaatjespret.nl - leuke aardappel plaatjes