leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke aap plaatjes

Apen zijn zoogdieren en, net als mensen en zogenaamde halfapen, primaten. Primaten staan bovenaan in de orde van de zoogdieren. Apen die tot de halfapen horen lijken erg veel op de mens. Halfapen zoals de grote en sterke gorilla en de veel kleinere chimpansee zijn herkenbaar omdat ze geen staart hebben zoals andere aapsoorten. Sommige soorten apen die wel staarten hebben, deze zijn soms langer dan hun eigen lijf, gebruiken deze om dingen vast te pakken of om mee te klimmen. Apen met zulke sterke staarten zien we alleen in Zuid-Amerika.

Wat eten apen

Dat verschilt nogal. Planten zijn favoriet maar ook insecten, eieren, vogeltjes, hagedissen, grotere dieren en zelfs hun eigen soort, apen. De lekkere hapjes voorkeur verschilt per soort.

Waar leven apen

Voornamelijk in warme gebieden, maar enkele soorten leven ook in veel koudere gebieden. De voorkeur om te 'wonen' is in bomen maar ook op de grond en in gebieden waar bergen of rotsen zijn.

Hoe leven apen

Apen houden van gezelligheid en leven vooral in groepen. Maar er is een uitzondering, de Orang Oetan, deze leeft niet in een groep maar alleen.

Bokito, wereldberoemd in Nederland

De gorilla Bokito die in dierentuin Blijdorp in Rotterdam leeft is een aap met streken. In 2007, op de dag dat de dierentuin 150 jaar bestond, wist hij uit zijn verblijf te ontsnappen en een vrouw zwaar te verwonden. Met een verdovingsgeweer kreeg Bokito een verdoving en werd teruggebracht naar zijn verblijf. Op dat moment moest er gelijk worden nagedacht over een verblijf wat Bokito-proof is, waar Bokito niet meer uit kan ontsnappen. Als extra veiligheidsmaatregelen zijn er folie op de ramen en camera's aangebracht.
aap

chimpansee

orang-oetan


home © plaatjespret.nl - leuke aap plaatjes